02-10-04

toetreding Turkije EU

Of Turkije mag toetreden tot de EU is een heikel punt in gans Europa. Daarom is de Franse president Chirac van plan een referendum hiervoor uit te schrijven. Eindelijk mag de burger zijn zeg doen. In Frankrijk dan toch.


We kunnen ons nu wel afvragen hoe lang het zal duren vooraleer Verhofstadt eens de keuze aan de burgers zal laten, maar is dit punt wel zo belangrijk? Ligt de burger wakker van een Turkse toetreding? Zou het niet stom zijn dat er wel een referendum wordt uitgeschreven dat ons vraagt of wij Turkije erbij willen terwijl we over onszelf niet hebben kunnen beslissen, namelijk willen we zelf wel bij de EU? Is het niet meer noodzakelijk een referendum uit te schrijven dat de burger vraagt of hij de Europese Grondwet respecteert? Dat is toch meer essentieel?
Wij kunnen ons alleen maar afvragen wat er gebeurt is met Verhofstadt sinds hij zijn Burgermanifesten schreef. Toen ijverde hij zeer sterk voor het gebruik van referende en volkraadplegingen. Hoeveel referenda werden al uitgeschreven sinds hij premier is? Inderdaad...

12:24 Gepost door Jeroen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.